Pályázatok

Technológiai beszerzés a Kenézi Építő Kft.-nél

2020.| 11. | 17.

Európai Uniós forrás segítségével technológia beszerzésére került sor a Kenézi Építő és Építőipari Szolgáltató Kft. vépi telephelyén, a GINOP-1.2.8-20-2020-00975 pályázat keretén belül. A Mikro-, kis és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása című pályázati kiírására benyújtott projekt 17,5 millió Forint támogatásban részesült.

A Kenézi Építő Kft. 2007. május 3-án került bejegyzésre. A vállalkozás a megalapítása óta folyamatosan fejlődik, a tulajdonosok célja és törekvése a cég bővítése, tevékenységeinek kiegészítése. A vállalkozás fő profilja az építőipari munkák elvégzése. A cég a székhelyen kívül két telephellyel rendelkezik, melyek Vépen és Püspökmolnáriban találhatóak. A fő profil a betontechnológiára épül; az építőipari kivitelezések, elsősorban ipari simított térbetonok, ipari- és mezőgazdasági csarnokok betonozási munkái, közlekedési utak betonozási munkái mind megtalálhatók a vállalkozás profiljában. A vállalkozás évről évre több, egyre nagyobb léptékű megbízást kapott a nyugat-dunántúli régióból. A vásárolt, bedolgozott beton mennyisége 5- 6000 m3, éves szinten, míg a bérbedolgozás során közel 4000 m3 volt. Az utóbbi években mezőgazdasági épületeket, magtárakat, istálló padozatot, trágyatárolókat építettünk, így a vállalkozás biztos, kiszámítható jövőképpel rendelkezik.

A kedvezményezett neve: Kenézi Építő és Építőipari Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt címe: Technológiai beszerzés a Kenézi Építő Kft.-nél.
Megvalósítás helyszíne: 9751 Vép, 026/2. hrsz.
A beruházás megvalósításának ideje: 2020.09.02.-2020.11.17.
Beruházás összköltsége: 26.869.045 Ft
Elnyert, szerződött támogatás összege: 17.500.000 Ft
Támogatás mértéke: 65,130711%

Beruházás rövid bemutatása:

A Kenézi Építő Kft. a projekt keretében eszközbeszerzést valósított meg. A beruházás célja a vállalkozás termelékenységjavítása, illetve kapacitásbővítése.

A beszerzett eszköz:
CATERPILLAR CS66B vibr. talatöm. henger
Nagyobb felületű betonozás esetén megfelelő tömörségű altalajra van szükség, azonban ahol ez nem áll rendelkezésre, ott tömöríteni kell. A vállalkozás tulajdonában ez idáig nem volt olyan úthenger, amivel ezt végre lehetett volna hajtani. A beszerzésnek köszönhetően a cég tudja vállalni ezt követően az olyan munkákat is, ahol szükséges egy ilyen úthenger használata, s ennek kapcsán nem keletkezik idő és anyagi vesztesége sem, hiszen saját szállítójárművünkkel az úthenger bármikor az építési területre tudjuk szállítani.

A beszerzett úthenger típusa egyedülálló vibrációs rendszerének segítségével jó tömörítési képességgel bír, mind a piacon lévő hengerek. Ez az előny a mozgékonyságban és a szállításban mutatkozik meg legfőképpen, hiszen trélert vontató kamionnak kevesebb terhet kell cipelnie, ami jelentős üzemanyagmegtakarítást jelent.

További információ kérhető:
Nyul András
sardiiroda2@gmail.com
06 30/217-1038

 

EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSSAL FEJLESZTI A KENÉZI ÉPÍTŐ KFT. A VÉPI TELEPHELYÉT

2013 / 03 / 12

Cégünk, a Kenézi Építő Kft. sikerrel pályázott az Új Széchenyi Terv Vállalkozásfejlesztési Programja keretében meghirdetett Komplex vállalati technológia fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára című pályázati kiírásra. A projekt keretében betonkeverő technológia beszerzésére valamint üzemcsarnok építéséra kerül sor. A 166.450.000 Ft összköltségű fejlesztés megvalósításához 35%-os mértékű, 58.257.500 Ft összegű, vissza nem terítendő támogatást nyertünk „Betonkeverő üzem létrehozása a Kenézi Építő Kft.-nél” című projektünkkel.

sz2020

A projekttervet és a támogatási kérelmet 2012. első félévében nyújtottuk be a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ részére.

A projekt célja, hogy a vállalkozás tevékenységi körét szélesíteni tudja, a saját betonkeverő üzem hozzájárul az üzemméret növeléséhez valamint Kft. eredményességének javításához.

A projekt keretén belül sor kerül egy betonkeverő gép beszerzésére valamint egy raktár- és üzemcsarnok, valamint irodaépület építésére is.

A fejlesztés megvalósításának további célja, hogy a megrendelőink részére saját előállítású készterméket is kínáljunk: zsaluelemek, előre gyártott támfalak, építészeti elemek.

Folyamatosan nagy gondot fektetünk eszközparkunk karbantartására, új eszközök beszerzésére az elvégzett munka minőségének fenntartása és az eredményesség javítása céljából.

A Kenézi Építő Kft. komplex beruházás megvalósítása során létrehozott egy betonkeverő üzemet Vépen. Benne helyet kapott egy raktárépület a kavics és egyéb nyersanyagok tárolására, továbbá szociális blokk, öltöző helyiség, étkező, tárgyaló és az emeleti szinten irodák.

A tevékenység folytatásához egy komplex betonkeverő berendezés került beszerzésre, kapacitása kiszolgálja a vállalkozás igényeit, illetve alátámasztja a vállalkozás bővülési terveit.

A beruházás megvalósítása után a Kenézi Építő Kft. rendelkezik mindazon technológiai sorral, ami a késztermék előállításához nélkülözhetetlen. A vállalkozás kreatív is innovatív építészeti szolgáltatásai elengedhetetlenek a megrendelők egyedi igényeinek kielégítésére. Az építőiparban akár lakóházak, lakóépületek, akár kereskedelmi és ipari létesítmények, középületek kivitelezésénél gyakorta felmerül a speciális egyedi építészeti elemekre irányuló szükséglet, melynek az szakmában szerzett jelentős gyakorlatunk és tapasztalataink révén tudunk eleget tenni. A speciális építészeti elemek elkészítéséhez szükséges feltételek, mint a sablonok, zsaluzatok, jelenleg is a vállalkozás rendelkezésére állnak. A Kft. számára a beruházás megvalósítása után a kivitelezési munkálatokhoz szükséges egyedi elképzelések alapján gyártott építészeti elemek, zsaluelemek, előre gyártott támfalak, speciális födémek elkészítésére azonban jelentősen magasabb technológiai színvonalon és költséghatékonyabb módon kerül sor.

Fejlesztési elképzeléseink megvalósításával szeretnénk továbbra is jelenlegi és jövőbeni partnereink megrendeléseinek jobb technológiai feltételrendszerrel eleget tenni, a vállalkozás piaci lehetőségit és versenyhelyzetét továbbá jövedelmezőségét javítani.

A fejlesztéssel megvalósult betonkeverési üzem tekintetében a jogszabályi követelményekben előírt minőségi betongyártás érdekében külső szakértő bevonására kerül sor, aki a gyártási receptúrák összeállítását végzi.

képek az új telephelyről

kep3

kep4

kep5

kep6

kep7

kep8

kep9

kep10

kep11

kep12

kep13

kep14

kep15

kep16

kep17

kep18

kep19

kep20

kep21

Top